ISOVER Clima 34 и weberpas Clima – перфектната комбинация за Вашата фасада

ISOVER Clima 34

Ефективната топлоизолация се постига чрез системни решения и качествени продукти, гарантиращи красиви фасади и дългосрочната експлоатация на сградата. Saint-Gobain България представя решение, което осигурява най-високо ниво на защита на фасадата. 

 

Висококачествена топло и звукоизолация

Това е топлоизолационната система от минерална вата ISOVER Clima34 и фасадна мазилка weberpas Clima - единственото решение за контактни фасади (ETICS) в България със стъклена минерална вата и мазилка с най-висок клас защита от замърсявания и микроорганизми.

ОСНОВНИ КОМПОНЕНТИ НА СИСТЕМАТА:

А) ISOVER Clima34
Ватата ISOVER Clima34 G3 e единственият продукт за ETICS системи на българския пазар от стъклена минерална вата. Доставя се на плочи и има изключително нисък коефициент на топлопроводимост ( λD = 0,034 W/(m.K). Специалната технология на производство G3 осигурява едновременно по-висока гъвкавост и много по-добра повърхностна твърдост на продукта в сравнение с масово използваните каменни минерални вати, което гарантира безпроблемна експлоатация на сградата дълги години. 

Основни предимства на Clima 34: 

  • Отлична топло- и звукоизолация;
  • Изключително лека и удобна за работа;
  • Лесен и бърз монтаж;
  • Висока механична устойчивост при различни атмосферни условия;
  • Негорима

В) weberpas Clima
Висококачествената мазилка weberpas Clima е един от предпочитаните продукти на Weber
Задържането на влага при много от мазилките е основна причина за развитието на мухъл и плесени по фасадите. При много от мазилките този проблем е решен с добавянето на биоциди за консервиране на повърхностния слой, които обаче с времето биват отмити от дъжда, като попадайки в почвата замърсяват природата, а мазилката губи своята защита. 

weberpas Clima не съдържа никакви биоциди, защитната функция при нея е в следствие на отличното влагоотдаване и бързо съхнене. Ето защо weberpas Clima е предпочитана като надеждно решение на проблемите със развитието на плесен и мухъл, включително в райони с висока влажност и обилна растителност.

Основни предимства на weberpas Clima:

  • Защитава фасадата от развитие на микроорганизми
  • Екологична – без вредни за природата добавки 
  • Отлична механична устойчивост 
  • Отлично отдаване на влага и бързо съхнене 
  • Дълготрайност

Saint-Gobain е една от водещите индустриални компании в света. В глобален аспект компанията предлага устойчиви системни решения за икономия на енергия и опазване на околната среда. Производството и дистрибуцията на строителни материали е основна част от бизнеса на групата, в които тя е световен лидер.

SAINT-GOBAIN ISOVER произвежда изолации с широко приложение в различни индустриални сфери, включително строителство, транспорт и високи технологии. Благодарение на постоянното инвестиране в технологии и проучвания, ISOVER предлага пълна гама от продукти и решения за топло-, звукоизолация и пожарозащита.  

SAINT-GOBAIN WЕBER е лидер в производство на иновативни продукти в областта на фасадните решения и интегрирани топлоизолационни системи, системи за полагане на подове и стенни облицовки, хидроизолации и технически разтвори.