Изолация на плосък покрив

Изолация на плосък покрив

Изолация на плосък покрив

Правилно избраните продукти осигуряват топлоизолация, намаляване на шума и пожароустойчивост.

Изолацията на плоските покриви не са само в съответствие със законовите норми. Това е и начин за подобряване на техническите параметри на конструкцията. В ISOVER разработваме и произвеждаме материали, които ще ви помогнат при изолацията на плосък покрив.

Видове изолация

 

 

Какво ви носи изолацията на плосък покрив?

 ● Икономия на енергия: значителна част от топлината излиза през неизолиран покрив, а изолацията ще намали топлинните загуби.

 ● Приятна температура в сградата: изолацията е полезна и през лятото, когато предотвратява прегряване на вътрешните пространства.

 ● Намаляване на шума: изолацията заглушава звуците, идващи отвън или, обратно, шума, идващ от сградата (напр. от производствената зала).

 ● Пожароустойчивост: в зависимост от дебелината на изолацията, огнеустойчивостта на конструкцията може да бъде увеличена до необходимото ниво.

 Опции за топлоизолация и шумоизолация на плосък покрив

Използване на минерална изолация (MW)

 

Използване на минерална изолация (MW)


Плочите от каменна вата са идеални за изолация на плосък покрив. И то по няколко причини: притежават отлични топлоизолационни свойства, отлично шумозаглушаване, паропропускливост, водоотблъскващи са и незапалими. Използват се основно за неизползваеми покриви, но в ISOVER имаме решения и за покриви, изискващи честа поддръжка.
 

Използване на експандиран полистирол (EPS)

Използване на експандиран полистирол (EPS)


Полистиролът идеално изолира топлината, има висока якост на натиск, опън и огъване. Той е лек и има голяма устойчивост. Плочите от EPS са сред най-широко използваните изолатори за плоски покриви. При леките покривни покрития е необходимо да се комбинира EPS с минерална изолация, за да се осигури огнеустойчивостта на конструкцията.
 

 

Леки пожароустойчиви покриви

 

Леки пожароустойчиви покриви


Специалната система SG Combi Roof е предназначена за изолиране на покриви от лека трапецовидна ламарина и съчетава свойствата на минерална изолация и пенополистирол. За разлика от изолацията само с минерална вата, тази система има по-ниско тегло и по-висока устойчивост на утъпкване. Има благоприятното съотношение цена/качество.
 

 

Леки акустично-абсорбиращи покриви

Леки акустично-абсорбиращи покриви


Системата Isover Roof Acoustic е идеален избор за нови вътрешни сгради. Има ниско тегло, висока шумопоглъщаемост и механична устойчивост, което го предразполага за използване в спортни и производствени зали. Като изолация в системата се използва минерална вата или нейната комбинация с пенополистирол.

 

 

Леки акустично-абсорбиращи покриви

Зелени покриви

Зелените покриви имат няколко функции: предотвратяват температурните колебания във вътрешността през цялата година, задържат дъждовната вода, намаляват шума и освежават градската среда. В ISOVER произвеждаме няколко растителни покривни системи, които допълваме със собствена хидрофилна минерална вата. Той частично замества субстрата.
 

Колко струва изолацията? Поискайте безплатна оценка

Нашите технически специалисти с удоволствие ще ви помогнат при избора на материал, ще изчислят необходимото количество и приблизителни цени, както и ще ви насочат директно към най-близкия търговец. Услугата е напълно безплатна.

domecek

 

office@isover.bg
+359 2 400 37 00

 

Искам съвет

 

В ISOVER разработваме и произвеждаме цялостни системи за изолация на скатни покриви.

Те са така наречените системни композиции (системни решения), състоящи се от специфични материали, тествани при най-взискателните условия.