Изолация на скатен покрив

Изолация на скатен покрив

Изолация на скатен покрив

Външните стени заедно с покривите представляват мястото, където се получават най-големите топлинни загуби.

Както е известно, топлият въздух се издига нагоре. Следователно не е изненадващо, че 25 до 30% от всички топлинни загуби се получават при покрива. Но ако го изолирате добре, ще запазите топлината у дома и значително ще спестите енергия за отопление.

През лятото изолацията предпазва таванското помещение от прегряване, така че можете да спестите пари за климатик и пространствата под покрива вече няма да бъдат непоносимо горещи. Всеки, който някога е живял в мансарден апартамент, знае за какво говорим.

Благодарение на изолацията на покрива можете да използвате таванското помещение или мансардата за живеене. Неизползваното до момента пространство се превръща например в детска стая, място за гости или уютен кабинет.

С изолацията покривната конструкция ще бъде по-добре защитена от атмосферните влияния и ще бъде намален рискът от конденз с последващо образуване на мухъл.

 

В ISOVER разработваме и произвеждаме цялостни системи за изолация на скатни покриви.

Те са така наречените системни композиции (системни решения), състоящи се от специфични материали, тествани при най-взискателните условия.
 

 

Какво печелите от изолацията на скатен покрив?

 ● Значително по-ниски разходи за енергия

 ● Топлинен комфорт през цялата година

 ● По-здравословна вътрешна среда

 ● По-дълъг експлоатационен живот 

 

С какво да изолирам?

Минералната вата (MW) най-често се използва за изолация на скатен покрив. Това е материал, който не само има отлични топлоизолационни свойства, но и заглушава шума и пропуска водните пари. Изолацията с минерална вата попада в клас по реакция на огън А1 (негорима е), така че с нея лесно можете да покриете изискванията за огнеустойчивост на конструкцията.

 

С каква дебелина на изолацията да се изолира?

Дебелината на изолационния материал трябва да бъде избран така, че да отговаря на изискванията на стандарта и да постигне очакваните спестявания. Обикновено се използва изолация с дебелина 150 mm, но експертите препоръчват и повече, например стойността за пасивните къщи може да достигне 300 mm. Изискванията за енергийна ефективност на сградите ще станат още по-строги в бъдеще и само с достатъчна дебелина на изолацията ще покриете необходимите параметри.

 

Какви са видовете изолация на скатен покрив?

Покривът може да бъде изолиран по няколко начина, всеки от които има своите предимства и недостатъци.

 

Изолация над гредите

Цялата композиция е разположена от горната страна на гредите, така че жилищното пространство на тавана да не се намалява. Изолацията над гредите ефективно предотвратява образуването на топлинни и акустични мостове и позволява перфектното полагане на пароизолацията. Имайте предвид обаче, че покривнот.

Изолация между + под гредите

Докато преди години изолацията между гредите беше достатъчна, понякога такава изолация не постига оптимален ефект. Следователно изолацията между гредите може да се комбинира с такава под гредите. Монтажът може да се извърши при всяко време. Тук трябва много да се внимава - при лошо изпълнение същест.

Изолация над + между гредите

Това решение е особено подходящо за реконструкция на покриви. Изолацията се полага между гредите и в същото време от горната страна на гредите.
Така отново няма да намалите жилищната площ на тавана, както би било при изолация под + между гредите.

Колко струва изолацията? Поискайте безплатна оценка

Нашите технически специалисти с удоволствие ще ви помогнат при избора на материал, ще изчислят необходимото количество и приблизителни цени, както и ще ви насочат директно към най-близкия търговец. Услугата е напълно безплатна.

domecek

 

office@isover.bg
+359 2 400 37 00

 

Искам съвет